Varen in de kop van Overijssel

Kop van Overijssel

Vanuit Heerenveen kunt u vrij eenvoudig naar de zgn. Kop van Overijssel varen. Door de ligging t.o.v. de waterrijke buurprovincie Friesland, wordt dit gebied nogal eens vergeten of onderschat door toeristen die een boot gaan huren in Friesland of Overijssel.

Maar de Kop van Overijssel heeft ook een aantal schitterende vaarroutes, prachtige dorpen aan het doorgaande water en zelfs complete waterrijke natuurgebieden. Mocht u binnenkort bij Yachtcharter Kalf in Heerenveen een boot gaan huren vanuit ons aanbod Bootverhuur voor Overijssel, dan is het een absolute aanrader om een of meerdere dagen uit te trekken voor een bezoek aan de Kop van Overijssel.

Vaarroutes van Friesland naar Overijssel

Met behulp van de ANWB vaarkaarten en ANWB app kunt u vanuit Heerenveen via mooie vaarroutes Overijssel bereiken. Eenmaal daar aangekomen kunt u varen naar natuurpark De Weerribben, De Beulackerwiede, de Belterwiede en zo door naar het Zwarte Meer en zelfs het Ketelmeer is bereikbaar per motorjacht. Vanaf het Ketelmeer kunt u rechtstreeks naar Kampen varen, waar u absoluut moet aanleggen voor een uitgebreid bezoek aan deze prachtige stad. Ook aanleggen in de jachthaven van IJsselmuiden behoort van hieruit tot de mogelijkheden. Via het Ganzendiep vaart u eenvoudig terug naar het Zwarte Meer van waaruit u weer naar Friesland kunt varen. Ook kunt u vanuit Kampen de Kop van Overijssel verlaten en via de IJssel uw vaarroute vervolgen.

Dorpen, steden en jachthavens in de Kop van Overijssel

Dorpen en steden waar het de moeite waard is om uw motorjacht aan te leggen zijn o.a. Kampen, IJsselmuiden, Blokzijl, Giethoorn, Belt-Schutsloot, Meppel, Elburg, Genemuiden, Hasselt, Meppel, Oldemarkt, Ossenzijl, etc. Alle plaatsen hebben prima jachthavens waar u uw motorjacht kunt aanleggen, desgewenst om te overnachten.

Voor meer toeristische informatie over dit unieke watersportgebied kunt u kijken op de website Varen in de Kop van Overijssel.nl

Naast deze informatie over de Kop van Overijssel vindt u op onze website tevens informatie over uw vaarvakantie op de Friese meren waarin we u diverse bezienswaardigheden en interessante dorpen en steden omschrijven. Tevens informeren wij u over de mooiste vaarroutes in Friesland die u zeker moet gaan volgen als u straks een motorkruiser of Doerak gaat huren bij Yachtcharter Kalf in Friesland.