Vaarvakantie op de Friese Meren

Stel uw eigen vaarvakantie samen op de Friese meren

De Friese Meren zijn een van de grootste trekpleisters van toeristen voor Friesland. De grotere Friese meren zijn uitstekend geschikt voor een unieke vaarvakantie met een motorboot. Zo zijn de Groote Brekken, het Sneekermeer, het Tjeukemeer, het Heegermeer, de Fluessen en het Slotermeer uitermate geschikt voor een mooie vaarroute door o.a. de Zuid-Westhoek van Friesland.

Deze meren zijn onderling verbonden door vele verbindingsvaarten die we in Friesland “sloten” noemen. Deze sloten voeren u langs en door zeer bijzondere vaargebieden met een vaak ongerepte natuur.
Op deze vaarroutes komt u op de meest bijzondere plekjes diverse ligplaatsen tegen van het recreatieschap “MARREKRITE”. In heel Friesland vindt u maar liefst ruim 3500 van deze unieke aanlegplaatsen waar u de nacht mag doorbrengen en zelfs drie dagen gratis mag blijven liggen met uw motorboot, sloep of zeilboot.
Gaat u binnenkort een Blauwe Hand Kruiser, Waterland of Doerak motorjacht huren bij Yachtcharter Kalf dan kunt u bij vertrek vanuit onze jachthaven in Heerenveen een prachtige zwerftocht maken over de Friese meren.

Varen in de Kop van Overijssel

Dankzij de centrale ligging van Heerenveen kunt u uw vaarvakantie tevens starten in de “Kop van Overijssel. Dit gebied kent bijzondere wateren met ongerepte natuur en alle plaatsen met jachthavens waar u uw boot kunt aanleggen, zijn zeer zeker de moeite van een bezoek waard.

Dus ook het varen in de Kop van Overijssel begint bij Yachtcharter Kalf in Heerenveen.

ANWB waterkaart en app

Met een ANWB waterkaart en de ANWB Waterkaart app kunt u uw vaarroute of vaartocht eenvoudig zelf bepalen. Zo kunt u vanuit Heerenveen via het Heerenveenster Kanaal rechtstreeks het Sneekermeer bereiken van waaruit uw vaartocht over de Friese meren zelf naar uw wensen van dat moment zelf kunt bepalen.

Elf steden route en bezienswaardigheden in Friesland

Onderweg voert uw eigen vaarroute u langs- en door prachtige Friese Steden en plaatsen bekend van de Elfstedentocht zoals Sneek, IJlst, Bolsward, Workum, Koudum, Hindeloopen en Sloten en ook door prachtige dorpen zoals Akkrum, Grou, Joure, Heerenveen, Langweer, Woudsend, Heeg, Makkum, etc..

U kunt tijdens uw vaarvakantie in Friesland ook diverse bezienswaardigheden aandoen. Voor bezienswaardigheden en toeristische attracties in Friesland is het aanbod erg gevarieerd. Wij verwijzen u hiervoor naar het overzicht bezienswaardigheden in Friesland.