Vaarroutes in Friesland

Geen bootverhuur in Friesland zonder waterkaart

Als u binnenkort een boot gaat huren in Friesland dan wilt u uiteraard niet kris kras door onze mooie provincie varen met het risico dat u tijdens uw vaarvakantie de mooiste plekjes op en langs het water mist. Gaat u een motorboot huren bij Bootverhuur Kalf dan is er aan boord van iedere boot een waterkaart aan boord aanwezig. Maar wellicht wilt u al voor uw vaarvakantie enkele vaarroutes uitstippelen. Dat is natuurlijk ook mogelijk.
Gaat u binnenkort bij ons de Waterland, de Blauwe Hand Kruiser of een Doerak huren, dan zijn deze dankzij de geringe diepgang (van 60 tot 80 cm) zeer geschikt voor de allermooiste routes.
Friesland kent een enorme diversiteit aan vaarroutes. Al bij vertrek vanuit de jachthaven van Bootverhuur Kalf in Heerenveen kunt u al aansluiten op een mooie Friese vaarroute.

Op deze pagina geven wij u geen opsomming van de tientallen vaarroutes over de Friese meren en door de Kop van Overijssel, maar tonen wij u diverse bronnen waar u de meest uitgebreide overzichten van vaarroutes in Friesland kunt vinden, voordat u bij ons in Heerenveen aan boord stapt.

Vaarroutes op waterkaarten, apps en websites

Er zijn diverse websites en andere bronnen voor het verkrijgen van de mooiste vaarroutes, zoals de website watersportalmanak.nl, FrieseMeren.nl (van de Provincie Fryslân) met daarop o.a. de nieuwe Elfsteden vaarroute,. En natuurlijk niet te vergeten de meest bekende voorziener van vaarroutes in heel Nederland… de watersport afdeling van de ANWB met hun waterkaart van Friesland, voorzien van de belangrijkste verkeersregels op het water en sinds kort ook een heuse landelijke waterkaart app van diezelfde ANWB.

Alle vaarroutes staan garant voor een unieke vaarvakantie op de Friese Meren en uiteraard ook in onze bijna even mooie buurprovincie, voor als u wilt gaan varen in de Kop van Overijssel.