Vaarcursus

Vanaf 2022 kunt u bij Bootverhuur Kalf een vaarcursus boeken. Deze cursus is bedoel om beginnende schippers kennis te laten maken met de door u gehuurde boot.

De vaarcursus is voor de hele bemanning (ook voor kinderen) en is bijzonder leuk!

Er wordt naast het oefenen in de praktijk veel informatie gegeven over onder andere voorrangsregels, beroepsvaart en het navigeren. Al onze boten mag u huren zonder vaarbewijs en door een vaarcursus te nemen geeft het een veel rustiger en zekerder gevoel bij het wegvaren.

De cursus is in 2 varianten mogelijk:

2 uur, kosten 150 euro incl. BTW: de 2 uurs trainingen zijn bedoeld voor mensen die al wat basiskennis hebben, maar nog onzeker en met niet heel veel ervaring. Tijdens de trainingen wordt er (in overleg met u) bepaald waar het leerdoel ligt. Dit kan enorm verschillen, aangezien de basiskennis bij iedereen anders kan zijn.

3 uur, kosten 215 euro incl. BTW: De 3 uurs trainingen zijn echt bedoeld voor mensen die graag met de boot op pad willen, maar nog geen ervaring met varen hebben. Hier wordt dan ook gedurende de dag stilgestaan bij knopen, brug passeren, evt. sluizen, en veel manoeuvreren.

Bij iedere training wordt vooraf bekeken wat de wensen van de gasten zijn op het trainingsgebied en hier wordt extra aandacht aan besteed. Mochten er tijdens de training aspecten van het varen naar voren komen waar de gasten weinig ervaring mee hebben, kan dit altijd ingepland worden.

Bij iedere reservering krijgt u uitleg over de boot en kunt u met een begeleider een stukje varen met de boot. Hierbij nemen wij door hoe u moet aanleggen, hoe de boot werkt, hoe de waterkaart werkt en wat de regels op het water zijn. Deze service is kosteloos!