Huurvoorwaarden

Afvaart in jachthaven “de Welle” in Heerenveen (Wetterwille 35 8447 GB)

Afvaart in jachthaven “de Welle” in Heerenveen (Wetterwille 35 8447 GB)

Weekend: afvaart vrijdag 15.00uur, terugkomst zondag tussen 16.30 en 17.00 uur

Week: afvaart zaterdag tussen 11.00 en 12.30 uur, terugkomst vrijdag 11.00 uur

Midweek: afvaart maandag 11.00 uur,terugkomst donderdag 16.00 uur

Wanneer u vertraagd bent dit graag melden aan de verhuurder.

Extra: 

 1. Huisdier €50 p/w Indien u een huisdier is een eindschoonmaak verplicht (€50)
 2. Zwemvest €5,- pst.
 3. Bedlinnenpakket €20 euro p.p.
 4. Voorovernachting 40 euro voor en naseizoen. 75 euro hoogseizoen (juli, augustus)
 5. Eindschoonmaak €50 (oordeel aan de verhuurder)
 6. Bijboot inclusief motor €100-150 per week
 7. Vaarles 2 uren €135, vaarles 3 uren €200
 • Op de boot is aanwezig: borden, kop en schoteltjes, bestek, potten en pannen, almanak en vaarkaart (Friesland en de kop van Overijssel).
 • Op de boot is niet voorzien van: hoofdkussens, dekbedden, slopen en hoeslaken. Gelieve deze zelf mee te nemen. Tenzij u het bedlinnenpakket heeft geboekt dan is dit wel aanwezig
 • Al onze schepen zijn voorzien van een tv met digitenne (ontvangst is niet altijd gegarandeerd) en omvormer dus er is altijd 220V aanwezig.
 • Al onze schepen zijn allrisk verzekerd. De borg (€500) is tevens het eigen risico en moet via met de PIN worden voldaan bij afvaart. Wij accepteren ook creditcards maar er wordt dan 3% extra over de borg gerekend. De borg kan niet worden afgekocht.
 • Op de boten zijn geen stoelen en tafels voor op de wal aanwezig.

Verhuurvoorwaarden:

 1. In geval van een storing aan het schip dient u ons telefonisch op de hoogte te stellen, wij zullen u indien mogelijk telefonisch helpen, of wij sturen een monteur.
 2. Het anker, hetwelk aanboord is, mag niet gebruikt worden, alleen in geval van nood.
 3. In geval van schade aan de boot, die door u of door derden zijn ontstaan, dient u ons hiervan op de hoogte te stellen en moet u de gegevens van de eigenaar of huurder van het andere schip noteren, (datum, tijd en plaats) indien het schip is beschadigd door derden.
 4. Schade dat door u is veroorzaakt aan een ander schip dan het gehuurde schip dient u ons onmiddellijk te melden en moet u de gegevens van de eigenaar of huurder van het andere schip noteren (datum, tijd en plaats)
 5. Wanneer er achteraf schade aan de door u gehuurde boot geconstateerd wordt, zult u hiervoor aansprakelijk gesteld worden.
 6. Wanneer u om wat voor reden dan ook besluit om u vakantie te staken, moet de boot terug gebracht worden in onze haven, en dient u ons hiervan op de hoogte te stellen.
 7. U dient, indien gewenst, zelf voor een annuleringsverzekering te zorgen.
 8. Bij vroegtijdig afbreken of annulering van uw vakantie, krijgt u in geen enkel geval de aanbetaling terug, of in geval van punt 7 dient u dit te regelen met uw verzekering.
 9. Bij terugkomst wordt de boot afgetankt, de verbruikte diesel olie wordt in rekening gebracht.
 10. Wanneer er een monteur naar u gestuurd wordt, zijn er voor u geen kosten, mits de reden gegrond is. Wanneer achteraf blijkt dat er een fout door u is gemaakt of een storing is veroorzaakt door u toedoen dient u de kosten van de monteur te betalen.
 11. Bij vermissing of schade aan goederen hetwelk aan boord zijn bij de aanvang van de vaart zullen moeten worden vergoed
 12. Voor lichamelijk letsel, in welke vorm dan ook, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld.
 13. U komt de boot niet afhalen voor de op uw boekingsbevestiging/factuur genoemde tijd.
 14. U levert de boot weer op tijd bij ons in. Brengt huurder het vaartuig later terug dan overeengekomen, dan heeft verhuurder recht op evenredige vermeerdering van de huursom en vergoeding van de daardoor ontstane schade gedurende de huurperiode.
 15. Het vaargebied van de schepen is Friesland en de kop van Overijssel. De Turfroute is ook toegestaan. Verboden gebied is Markermeer, de Waddenzee, kustwateren en het IJsselmeer (met inbegrip van het Ymeer).
 16. De boot dient in dezelfde staat te worden opgeleverd zoals deze in meegegeven dus schoon en compleet anders word er € 50,- schoonmaakkosten in rekening gebracht. (oordeel aan de verhuurder) In extreme gevallen kan dit bedrag worden verhoogd.
 17. De boot is verboden om zich in Sneek en op het Sneekermeer te begeven met de Sneekweek, wordt de boot toch gezien dan bent u de borg kwijt! (de Sneekweek is de eerste week van augustus)
 18. Bij afvaart gaat u ermee akkoord dat er een kopie van uw identiteitskaart wordt gemaakt, dat door de verhuurder zal worden behouden. Bij het maken van de kopie mag de pasfoto en het BSN worden afgeschermd. VERGEET UW ID KAART DUS NIET MEE TE NEMEN!
 19. Als u door omstandigheden uw vakantie niet kunt laten doorgaan dan bent u verplicht de huursom te vergoeden als dit 30 dagen voor de gehuurde datum is. Wij raden u dus ook aan een annuleringverzekering af te sluiten.
 20. Als huurder de gesloten huurovereenkomst wil annuleren, moet hij verhuurder hiervan zo spoedig mogelijk schriftelijk in kennis stellen. In geval van annulering is huurder aan verhuurder een gefixeerde schadeloosstelling verschuldigd ter hoogte van:
  – 250 euro van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot 90 dagen vóór de aanvang van de huurperiode;
  – 50% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot 60 dagen vóór de aanvang van de huurperiode;
  – 75% van de overeengekomen huursom in geval van annulering tot 45 dagen vóór de aanvang van de huurperiode;
  – 100% van de overeengekomen huursom in geval van annulering binnen 30 dagen vóór de aanvang van de huurperiode dan wel op de ingangsdatum van de huurperiode.
 21. Bij onweer en harde wind kan de verhuurder u verplichten om niet uit te varen.
 22. Als u boekt via onze website en u komt op de door u geboekte datum uw boot niet afhalen dan bent u aan ons het huurbedrag verschuldigd. U boeking blijft geldig zolang u niet via de telefoon of via de mail hebt geannuleerd. Dit geldt ook als de aanbetaling nog niet is voldaan.

De aanbetaling bedraagt (€250,-).


De rest van het huurbedrag moet 30 dagen voor afvaart zijn voldaan.


LET OP WIJ HEBBEN EEN NIEUW REKENINGNUMMER!


>>>>>>>>NL61ABNA0882476459<<<<<<<


Tnv Bootverhuur Kalf