Doerak: een motorboot met karakter

Een Doerak is een stalen motorboot met een uitgesproken eigen design en daardoor zeer herkenbaar tussen alle motorboten die in ons land varen.

Dankzij de lage doorvaarthoogte en geringe diepgang kan de boot onder de meeste bruggen door varen, waardoor iedere Doerak uit onze verhuur vloot u op unieke plekjes in de natuur kan brengen, zodat de mooiste vaarroutes in Friesland en in de Kop van Overijssel voor u niet verborgen blijven.
Gaat u binnenkort een Doerak huren, dan kiest u voor een motorboot met goede vaareigenschappen en een stabiel en koersvast karakter die daardoor makkelijk te varen is. Het is dus niet alleen een geschikte boot voor de liefhebber, maar ook zeker voor de beginnende watersport liefhebber die voor het eerst een boot gaat huren.
Bij onze Bootverhuur in Heerenveen kunt u verschillende types Doerakken huren m.b.t. lengte, interieur, slaapplaatsen etc. Van 2, 3 of 4 persoons tot zelfs 5, 6, 7 en 8 persoons motorboten. Onze voordelige Doerakken zijn ook favoriet bij vele watersporters die een boot willen huren in Overijssel.

Informatie over de Doerak

Aan de basis van de Doerak motorboot stond ontwerper Dick Lefeber, die deze unieke boten tekende voor de Eista Werf. In die bewuste periode van 1964 tot 1982 zijn er circa 2500 stalen Doerak boten in alle types en afmetingen gebouwd. Deze unieke motorboot is gebouw in lengtes tussen de 6 en 10.50 meter,

Momenteel worden er in geringe mate nog steeds nieuwe Doerak motorjachten gebouwd. Deze komen nu uit de werf van Doerak Sneek in ons eigen Friesland.

Doerak huren in Friesland

Wilt u een voordelige Doerak motorboot huren voor een vaarvakantie op de Friese Meren, dan biedt Bootverhuur Kalf u de keuze uit verschillende modellen. In de verhuur vloot van Bootverhuur Kalf in Heerenveen is Mr. Hein de kleinste Doerak die u kunt huren, t.w. 7.5 meter. In de reeks van de Doerak 7.80 verhuren wij 3 motorboten: Mr. Cees, Mr. Fred, Mr. Jaap. Tevens kunt u bij ons de Mr. Klaas, Mr. Ivo en de Mr. Gerrit, een ruime Doerak 8.50 AK huren. En de grootste Doerak uit onze verhuur familie is de Doerak 9.50 AK Mr. Eddy en de Mr. Dirk. Met een lengte van 9.50 meter  zijn zij de ideale gezinsboot voor gezinnen met twee of zelf 3 kinderen.